Hejsan hoppsan! :D

... jag hann inte skriva på bloggen igår, jag var med Josh och sen var jag och Jullan först på stan och sen på bio :P Vi såg den nya Shrek, nu och föraltid :D Den var bra tyckte jag xP. Och när jag kom hem var Oliver här för han skulle sova över hos Hampus :P.
Idag vaknade jag xP Men jag har typ bara varit med Josh och köpt chips och ett tag ar Jeanette, Leopold och Cornelia här för att hämta Oliver. Vi fikade muffins som jag och mamma bakade förut idag. Och Cornelia blev rädd så fort Josh kom nära henne xP Men jag orkar inte skriva nå mer nu, hare bra ;D

y5yb yet är hosz julli

I förrgår kom jag hem och jag orkade inte skriva igår xP Men idag så var vi hos Gunnars föräldrar där Josh bor för att lämna igen husbilen som mamma och Gunnar hade när de var i Stockholm. Vi tog hem Josh och ska ha han ett tag. Men nu är jag hos Jullan och träffa Nemo som är jättegullig ;) Nu får Jullan skriva:


Hejsan hoppsan :D Hejdå! Jag villut från det här rummet,för  det är VAAARMT :S
UCH HEJDÅ :D


Åker hem :D

Idag åker jag hem från Tyskland så jag kommer inte skriva på bloggen imorrn... Klockan typ sju går våran färja till Sverige men den kommer inte fram förrän nio på morgonen imorrn :S.
Idag har jag packat och sen for vi in till stan för att köpa Tyska saker som inte finns i Sverige xP. Och så åt vi Buttermilchsuppe mit Klöschen som är megagott XP. Vi har köpt Buttermilch så vi kan göra det hemma också ;D.
Egentligen skulle Gitte (Birgitte) åka med oss men hon åkte hem med Johann och Jonatan igår istället.

Familjeträffen:

Jag var ju på familjeträffen på Hof an Wege den här helgen så jag kunde inte skriva men nu skriver jag :)


Fredag:
På Fredan kom vi dit typ klockan 4 eller nåt, då fick vi kaka xP. Där var Opas syskon, våra kusiner och våra tremänningar. Vi träffade en ny tremänning som vi aldrig träffat förut som heter Anastasia, hon hade också två syskon som heter Alexia och Adrian. Vi började spela fotboll men den ramlade hela tiden ner i vattnet som var bakom så vi var tvungna att ro ut och hämta den. Istället gick jag, Amalia, Anastasia, Johann, Jonatan, Torin och Saimo till en fotbollsplan som var i närheten. Efter ett tag kom två andra som vi inte kände och var också med. De kom kunde såklart bara Tyska så vi började vi kalla den ena för storgalning för han var stor och galen xP. Den andra visste vi inte om det var en tjej eller kille men jag tror det var en tjej xD.
Vi gick tillbaka till Hof an Wege när vi skulle äta kvällsmat och sen gick jag, Amalia, Anastasia, Johann, Jonatan och våra andra tremänningar Simon och Hampus tillbaka till fotbollsplanen. Storgalning och hans kompis var fortfarande där så vi spelade med de igen. När vi gick tillbaka spelade vi poker på övervåningen och åt chips tills vi skulle gå och lägga oss :)

Lördag:
På morgonen spelade vi fotboll på gården, bollen ramlade i vattnet igen xP. Sen åkte alla till stan för att vara med på nån tråkig rundvandning :/. Där hittade jag ljusrosacrocs som jag har letat efter hela tiden som pappa köpte åt mig :D. Det var nån konstig kvinna som hade konstiga kläder som visade oss massa tråkiga saker xP. Men när hon äntligen hade pratat klart gick alla till en pizzeria och åt. Jag, Amalia, Anastasia, Torin och Saimo gick till en affär som låg bredvid pizzerian och köpte marsmallows.
När alla hade ätit klart åkte vi till en sjö där vi for trampbåt, jag åkte i samma båt som Amalia, Solli (Solveig min faster) och min kusin Carlo.
När vi kom tillbaka spelade vi fotboll igen och när bollen ramlade i vattnet hade vi tänkt hämta den men då märkte vi att mannen som jobbade där hade tagit bort årorna till båten xP. Jag, Amalia och Anastasia fick åka med pappas faster Sussanes bil. Det är en sån där utan tak :D. När vi kom tillbaka grillade vi och som efterrätt marsmallowsarna vi hade köpt :P Sen gick jag, Amalia, Anastasia, Johann, Jonatan, Hampus och Simon och spelade fotboll på fotbollsplanen men utan storgalning xP. När vi var där hittade Johann en brännäsla som hade började bränna oss med men då kom Jonatan på att vi kunde lägga en brännäsla i hans säng och det gjorde vi när han i inte märkte xP. Sen spelade vi nåt fotbollsspel som fanns där och poker.

Söndag/idag:
Johann brände sig inte på brännäslorna som vi hade lagt i hans säng men hans mamma blev sur :/ xP. Idag efter frukosten spelade vi fotbollsspelet igen, mitt lag vann alla gångerna xP. Sen spelade vi riktig fotboll tills bollen ramlade ner i vattnet och vi inte fick upp den ur vattnet för årorna till båten var fortfarande borta xP. Efter det spelade vi kubb, i mitt lag var jag, Torin, Johann och Amalia vi vann alla gånger vi körde för att det andra laget hela tiden kastade ner kungen xP I vårat lag var Torin bäst, han ägde! xD Senare på morgonen åkte vi tillbaka till Oma och Opa där jag och Amalia badade i deras badpool men nu hinner jag inte skriva mer för vi ska äta kaka ;D

Här är mina nya crocs ;)

Familjeträff

Snart ska vi fara på familjeträff så jag kommer inte skriva på bloggen på några dar :/. Men jag tror det ska bli roligt ;D. Idag så var vi i stan här i Tyskland, jag hade fått pengar av Oma som jag köpte ett linne av och av mina egna pengar köpte jag tre småböcker som man kan skriva/rita i. På den ena var en kanin och på de andra två var det en ekorre :D xP. Jag såg föresten ekorren idag igen, den satt i ett träd och åt typ blad men den har ätit av fågelfröna jag lagt ut också :).
Sen tvättade vi skorna för de stank! xP.
Här är två bilder från igår på Hansa Park:

Så där högt upp var fritt fall som jag åkte men man ser inte hela och där man sitter är längst ner xP. Den ser läskig ut men var rolig! :D

Hansapark :D

Idag åkte vi till Hansapark direkt efter vi gjort oss i ordning, det är ett jätteroligt och stort tivoli som man bara behöver betala inträde och sen får man åka hur många gånger man vill :D. Där var också pappas kusin Peter, hans fru och våra tremänningar Johann och Jonatan. Det var jätteroligt där, jag åkte bla. fritt fall, två typ vatten-bergochdalbanor, och en där man satt i en ring med golv och åkte ner för en jättestor vattenrutschbana där man snurrade hela tiden, en vanlig berochdalbana, tefat, och mycket mer :P Jag kan lägga in bilder nån annan dag för nu är jag på Omas dator. Och så var vi på 4D bio, det fanns där. Det är ett sånt där bio som det blåser om det blåser i filmen och det regnar om det gör det där, det var roligt :P Jag, Amalia och Johann hade tänkt gå en hinderbana över marken där man hade sele och när vi var nästan framme kom en gubbe och sa att vi inte fick för vi hade för dåliga skor :(
Gå in på www.hansapark.de för att läsa om det ;)
När vi kom hem från Hansapark gick jag ut för att se om ekorren hade ätit nåt och då såg jag den i ett träd :P.

Badat igen xP

Omas kompis kom på morgonen och när hon hade åkt åt vi spagetti och köttfärssås som pappa hade gjort. Efter maten åkte jag, Amalia, Oma och pappa till stranden igen, samma som vanligt ;D. Sen kom, Rainer, Torin, Saimo, nån de kände med en bebis och Rainers mamma ;P. Vi badade och sen kastade vi boll med Rainers mammas hund som var jättegullig :DD.
Men jag hinner inte skriva mer nu för vi ska äta, hare gött xP

Spökhäst xP

Idag åkte jag, Amalia och pappa till pappas kompis Volker som har en bondgård, där var det en spökhäst xP. Vi klappade den från ena sidan och plötsligt vände den sig om och då hade den bara ett öga :-S xD. Han hade också kaniner som vi matade men Smulan är sötare ;). Efter vi varit där åkte vi till stranden igen, samma som förra gången men den är bra :P.
När vi åkte tillbaka till Oma och Opa åt vi Fliederbeersuppe, det är jättegott :DDD. Senare gick jag, Amalia och pappa till nån som pappa känner, hon hade en jättegullig hund som vi gick ut med. Då såg vi hur det brann nån stans på andra sidan vägen. Och det kom jättemånga brandbilar...
På kvällen gjorde vi kringlor, som är jättegott :P. Och nu skriver jag på bloggen xP.
Spökhästen xP
Och där brann det...

Hohenhorn

I morse for vi och handlade, jag ,eller pappa då, köpte nötter till ekorren ;D. Den har redan ätit några. Sen åkte vi till Hohenhorn, det är ett ställe där Omas föräldrar bodde och idag skulle hennes mamma blivit 100 år så vi kollade på deras grav. I Hohenhorn var också Omas syster, hennes man och hennes barn som också följde med och kollade på gravarna. Utanför kyrkogården hittade jag en till död mullvad och en död fågel :(. Jag hittar döda djur hela tiden, jag skulle kunna döpa om bloggen till dödadjurbloggen xP. Vi tog med Mullvaden och fågeln och grävden upp en grav på kyrkogården och la i de :P Sen ringde vi i kyrkklockan så alla kom och var med på begravningen XD.
Haha, skojja bara XP.
Det var jättevarmt idag, typ 32 grader så när vi hade varit på kyrkogården gick vi på stan och åt glass :D. Och nyss så gjorde vi brändamandlar :P.
Där är fågeln, den ser äcklig ut men det är för att den var så liten så den hade inte fått några fjädrar :( Mullvaden orkar jag inte visa för en sån visade jag ju igår xP

Stranden ;D

Jag, Amalia och pappa gick till nån lekpark idag sen gick Amalia och pappa till en annan men jag gick hem till Oma och Opa istället :P. Efter vi hade ätit for vi till samma strand där vi var i förrgår, där hittade vi en kräfta men jag hann inte ta kort på den för min kamera låg i bilen :/. Just när vi skulle fara höll pappa på att köra på en näbbmus, den var jättesöt ;D men den hann jag inte heller ta kort på för den sprang in i buskarna xP. Och på vägen såg vi en död mullvad :( som jag hann ta kort på XD det är den som är där nere ;P.
Jag hade lagt ut nötter för några dagar sen för jag ville locka hit en ekorre och när jag gick ut efter jag hade duschat såg jag den :DDDD. Men den blev rädd när jag kom så det stack xP.
stackars lilla mullvad :'(

Medeltiden xP

Jag och Amalia åkte med Frugt (Frauke, min faster), hennes man Rainer, Torin och Saimo till nån medeltiden grejs där typ alla var utklädda till förr i tiden xP. De spelade musik och visade massa saker och sen kunde man köpa olika saker också... De hade riddare också som slogs mot varann med riktiga svärd :-O XD Det var roligt i början men blev tråkigt efter ett tag :-S XP.
Men det var roligt att det fanns rävskinn xD, för då är de ju döda ;D, jag gilllar inte rävar för de som inte visste det xP. Vi åkte hem vid typ klockan 6 men kom inte hem förrän 7, då åt vi kvällsmat med Torin, Saimo, Frugt och Rainer också men de har åkt hem nu xP.
Här är riddarna...
... och här räven xP

Badat :P

Vid typ klockan två åkte vi till en strand, först simmade pappa och sen sprang han medans badade vi :P. Efter ett tag kom Rainer, Torin och Saimo :) Det är våra kusiner och deras pappa. De badade också med oss. Det har varit jättevarmt när vi var där och badade var det typ 31 grader :-O xP Men inte i vattnet såklart men det var ändå varmt där XD
Nu är vi hos Oma och Opa igen och här är också Torin och Saimo, vi lyssnar typ på Pippi Långstrump XP

Död räv! xP

I morse sprang pappa och då berätta han att han nästan trampade på en död räv så när vi for och handla åkte vi förbi och kollade på den xP. Den stank!!!! XD
Senare idag kom några som Oma och Opa (farmor och farfar) känner, de var här och åt kaka med oss som Oma bakade i morse :) Den var jättegod :D. Igår skrev jag ett brev till mamma och ett till Jullan som jag postade idag xP.
Nyss så var vi och kollade på nån fotbollsmatch som var i närheten, det var tråkigt så jag och Amalia gick tillbaka till Oma och Opa tidigare ;).
Men nu ska jag visa bilderna, klicka på de för att se de större :P

1. 2. 3.
4. 5. 6. 7.
Bild 1 är en ruin som vi stannade på när vi var på väg till göteborg, bilderna 2-6 är från Danmark och bild 7 är den döda räven xP

Tyskland :D

I Söndags for vi med bilen till pappas faster som bor i Stockholm, det var jobbigt att fara bil men som tur är har vi en tv xP. När vi kom dit hoppade vi direkt in i hennes utepool för det var så varmt :D Nästa dag for vi till Göteborg och for därifrån med färja till Danmark, där var min gudfar och hans familj ;). Egentligen hade vi tänkt tälta ute men det regnade och var kallt så vi fick sova i deras stuga. Vi var på en strand där vi fångade en brännmanet och såg en död sorts delfin :( som låg där.
På campingen där vi bodde fanns det massa djur man kunde mata :P och så fanns det en lekplats och en pool men det var kallt i Danmark så jag badade bara snabbt en gång och sen ställde jag mig i den varma duschen xP.
Idag så åkte vi till Tyskland, imorrn kan jag kanske visa bilderna från campingen ;D

Min födelsedag :DDD

Ja, idag fyller jag 13 år :DD Mamma, Gunnar, Amalia, Emmelie och Josh väckte mig i morse. Jag fick kläder, Smis tonårsprylar, pengar till att bli superstar, ett nagellack, det jag köpte igår m.m. Sen kom pappa då fick jag en kamera, new moon och en till film och ett presentkort med 500 kronor på H&M. Jullan mormor och morfar kom också ;D. Av Jullan fick jag en kexchoklad och av mormor och morfar pengar. Tack för alla presenter! :DD.
Vi åt fika, gick ut med Josh och andra saker. Sen åkte Jullan hem. Jag packade lite till imorrn då vi far först till Danmark och sen till Tyskland.
Men nu ska vi snart äta tacos som jag har valt så Bye bye ;D

Stan

I går var jag med Jullan och såg på Salem Al Fakir, de andra var också där men inte med oss xP. Men vi var där lite tidigare så vi gick omkrin och kollade ;D
Men idag så var vi på stan där mamma köpte en tröja, ett par byxor och ett blått nagellack till mig som jag ska få imorrn när jag fyller år :)))) Och så köpte Amalia nåt som jag ine fick se XD. Men det får jag väl veta imorrn ;).
När vi kom hem badade jag och Amalia i badpoolen, det ar varmare än igår :D
Just nu ligger Josh här i vardagsrummet där vi ser på tv, nån film om mord men den var bra ;D förut idag borstade jag Josh, då somnade han xP.

Badpool :)

Igår så var jag på All star för att se matchen mellan Tyskland och Spaninen det var om vem som skule till final och det blev Spanien. Men jag bryr mig ändå inte ;D.
Men idag satte vi upp badpoolen, den är inte så jättestor men ändå ;D. Den var GANSKA kallt xP. Josh gick runt kaninburen hela tiden där Smulan och marsvinen var i :S Tillslut bar vi in de i buren på ben XD.
Gunnars bror och hans familj kom och hälsade på, de hade också med sig en hund som morrade mot Josh xP. De är inte här nu men kommer sen och ska äta med oss :P.
Här är en annan bild på Josh ;DDDD

JOSH!! :D

Smulan blev hård i magen igen som han blir ibland :S. Men vi badade han så det gick över nu bajsar han som en tok xP Kanske inte men han bajsar i alla fall ;P. Pappa var hos frisören där får man alltig godis och det fick vi idag igen XD. Sen gick vi lite på stan och in på djur magasinet där vi såg jättegulliga kaninungar ;D. När vi kom hem gjorde vi rent burarna och sen så åkte vi till mamma, Josh är fortfarande här men han sover nu ;). Jag skulle visat en bild om jag inte hade varit på mammas dator nu. Och snart fyller jag år!!! :DD xP.
I kväll ska jag kanske till All star med Amalia och pappa och se en tysklands match... Det är ganska tråkigt men men xP.
Amalia ska ha datorn nu så jag måste sluta, Bye bye äppelpaj ;D

Bad ;D

Japp, idag har jag badat (igen) xP. På samma ställe som jag och Jullan badade på förra gången men Jullan var inte med idag, bara jag, pappa och Amalia. Men pappa simmade mest i en sjö som ligger bredvid...
Vi hade med oss en stor badring och en madrass som det fortfarande är vatten i när man ligger på den :P. Det var rilgt. Men idag åkte jag inte den branta rutschbanan som jag åkte förra gången men jag vet att jag sa att jag skulle det XD. Vi kom hem för ett tag sen och snart ska vi gå över till grannarn aoch grilla, vi ska grilla kött och marshmallows (vet inte om jag stavade rätt men xP). Så vi ska gå snart ;)
KOMMENTERA MER!!!! XP

Körsbärsträd ;D

Inatt vaknade jag för att det spöregnade och åskade :S Men jag somnade om efter ett tag. Vi hade tänkt fara och bada idag men det var inte så bra väder i morse så vi ska åka imorrn istället (om det är bra väder) :P.
Josh åkte inte hem igår, han ska stanna tills på lördag då jag fyller år!! :D Vi träffade han när vi for förbi hos mamma och hämtade våra bikinis till imorrn :P. Sen åkte vi och handlade.
Vi köpte körsbär som vi ska äta sen men jag åt två nyss och planterade de i marken, vi får se om det växer ut ;D. Men jag har typ inte gjort så mycket, igår kom Nelly efter jag hade skrivit på bloggen, vi gjorde brändamandlar, receptet finns länge ner :). Nelly har också en blogg som hete: www.andreasdotter.blogg.se

Josh :D

Josh sov över hos oss inatt :P Jagårdebg lekte med han typ hela dan, gick ut med han i koppel men på gården fick han vara lös :) Vi kastade en tennisboll till han som han hämtade hela tiden. Och så var jag tvungen att ta upp hans bajs :S
Men Gunnars föräldrar kommer och hämtar han idag men jag är hos pappa nu så jag vet inte när de hämtar han... Men jag hoppas vi får ha han fler gåner :). Där nere ser ni bilderna på han som jag tog igår ;D.
Vi var ju inte på väncupen idag eftersom Amalias lag inte gick vidare igår men det var ändå roligare att va med Josh hemma xP ;P.

cooling xP
Det var inte alla bilder men jag orkar inte visa de, men visst är han söt? ;D

Väncupen

Amalia hade väncupen hela dagen idag, vi åkte dit vid typ nio på morgonen :/. De förlorade första och andra matchen men vann sista men de går inte vidare till någon annan som egentligen skulle vara imorrn så vi ska inte åka dit imorrn. Vi for och åt parisare hos Gunnars föräldrar som bor ganska nära som har en pudeluppfödning. Vi fick låna en pudel som heter Josh och som är jättesnäll, ni kan få se bilder på honom sen för jag är på mammas dator nu ;D. Han är här hemma nu :DDD. Jullan har fått sin hund idag också men en tollare :P. Hon skickade en bild på den på mobilen och den är också jättesöt ;P. Men på väncupen fanns det ett utebad som jag badade två gånger på idag, en gång själv och en gång med Amalia när hon hade spelat fotoll klart.
Just nu ser vi på guldkompassen men jag har redan sett den en gång förut på bio men den är änså bra :)

'Kalas'

Igår så hann jag inte skriva för då hade jag 'kalas' de som var bjudna var Jullan, Elsa, Stina och Olivia. Men Stina kunde inte komma för hon var sjuk men hon kom med presenten ändå :(. Jag fick örhängen och ett svart linne av Olle, Ett rosa linne och två nagellack av Jullan, två ansiktsmasker och fyra nagellack av Stina och solglasögon och en ansiktsmask av Elsa :D. TACK för alla presenterna :DDDD.
Vi såg på film, pretty woman, åt hamburgare, chips och marängswish och gick till en lekpark sen skulle Olle hem för hennes låtsasmamma fyller år idag så då skulle hon vara hemma... Jag, Elsa och Jullan såg en till film men sen började Jullan må illa så hon åkte hem :(((( Så det var bara Elsa som sov över xP. Vi vaknade typ vid klockan 9 eller så och gick och åt frukost klockan 10 :P. Sen var vi med Karla men när vi var hemma hos henne sa hon bara:
- Vi borde egentligen inte vara här för Sixten, Greta och pappa har magsjuka...
Så vi åkte utan Karla till en lekpark. Men när vi träffa Greta sa hon att hon inte alls hade magsjuka och inte de andra heller... Sen lekte jag och Elsa kurragömma med Hampus och en som heter Malin som vi aldrig träffat förut men som var lika gammal som Hampus xP. Men sen skulle Elsa hem :( Och nyss så åt vi flygande Jakob som är jättegott :DDD
Så här såg presenterna ut ;D
Jullan skrev EVVE och BÄST på mina naglar men jag tog inte kort på EVVE xP


RSS 2.0